Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro

T’agradaria iniciar-te en el món de la percussió? A l’escola de música de Sant Feliu de Guíxols oferim un taller de “Drum circle” amb 4 càpsules online de 45 minuts totalment gratuïtes. Només necessites un instrument de percussió o  qualsevol estri domèstic que puguis fer sonar (un pot amb arròs, una paella amb una cullera o uns estri de fusta, per exemple) i ganes de tocar! Aquest taller està dirigit a qualsevol persona amb o sense coneixements musicals (recomanem majors de 12 anys).

El taller es realitzarà els dies: 27 de novembre, 4, 11 i 18 de desembre de 19:30h a 20:15h i us podreu connectar a través del següent enllaç:

https://meet.google.com/shv-qwcv-qzg

El Drum Circle és una activitat de percussió grupal on els participants, col·locats en cercle, toquen diferents instruments de percussió guiats per un facilitador. Aquesta activitat és una manera excel·lent per aplegar grups de gent oferint-los una experiència musical divertida i d’aprenentatge accessible a qualsevol persona, és a dir, oberta a qualsevol edat i sense necessitat de coneixements previs. 

En l’activitat els participants s’expressen de manera col·lectiva mitjançant l’ús d’un conjunt d’instruments de percussió de diferents tipus ( metall, fusta i shakers) i tambors per crear un espai musical conjunt. La trobada comença amb unes divertides dinàmiques per conèixer els timbres dels instruments, activar les capacitats sensorials, adquirí sincronia rítmica de grup, entre d’altres. Tot a través del joc, la creativitat i la creació d’un bon clima. El facilitador mitjançant signes corporal, proposa aquestes activitats musicals al grup, sovint per arribar a un o diferents objectius específics. Depenent de les necessitats escolars o personals dels participants, es treballen diferents objectius com la comunicació, la interacció social, l’auto-expressió, l’autocontrol, la coordinació, la creativitat, la respiració, l’aprenentatge, etc. Durant el Drum Circle, també es conviden els alumnes a fer de facilitadors del grup o canviar d’instrument. 

A continuació us deixem un vídeo d’exemple perquè us feu una idea de l’activitat:

 https://youtu.be/72wsLNmDYUU

Animeu-vos a participar!

Categories:

Tags: