Escola de Música de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d'Aro i Santa Cristina d'Aro

Aquest curs hem pogut reprendre les activitats nadalenques i les de fora del centre! Varem poder realitzar el tradicional concert de Nadal al teatre municipal amb l’assistència de les famílies.

Vàrem iniciar el mes de desembre amb l’actuació del taller de veus de l’escola amb la participació en el concert solidari “CantEM per l’esclerosi múltiple” el divendres 3 de desembre. Va ser un concert de corals a l’aula Magna de l’Universitat de Girona i la recaptació del concert anava destinada a la recerca i maneig de l’esclerosi múltiple de l’institut d’Inverstigació Biomèdica de Girona (IDIBGI).

Les activitats van continuar amb la gravació d’un video on els alumnes del projecte de cordes a l’escola Mossèn Baldiri i Reixach van poder mostrar la feina feta des de l’inici de curs. Degut a les restriccions covid, les famílies no tenen accés al centre i van gravar una mostra per poder penjar-ho al canal de YouTube de l’escola i ho pugui veure tothom.

Jugan amb cordes 4art curs

Jugan amv cordes 5è curs

L’activitat de l’escola no va parar el tot el mes de desembre i varem participar al concert de corals que es celebre cada any al monestir de Sant Feliu de Guíxols. Aquest és un concert que organitza la coral Cypsella i té lloc l’últim divendres abans de les vacances de Nadal. Aquest concet està obert a totes les agrupacions corals de la ciutat però, enguany la ls tradicionals concerts de Nadal: el concert de corals al monestir de Sant Feliu de Guíxols i al teatre municipal Narcís Masferrer.

El concert de corals és un esdeveniment amb molts anys de tradició que organitza la coral Cypsella i té lloc l’últim divendres abans de les vacances de Nadal. En aquest concert van participar una mostra reduïda de corals del poble i l’escola de música va tenir el privilegi de poder actuar, també, amb el taller de veus de l’escola.

Els actes nadalencs van continuar el dissabte 18 de desembre amb l’actuació dels alumnes de Formació Bàsica 3 fins els de Nivell Mig 6 amb la tradicional mostra de Nadal. En aquesta ocasió varem realitzar dues funcions per tal que no hi hagués molta concentració de públic a la sala i es va mostrar la feina feta de les agrupacions de l’escola: grups d’orquestra, grup de vent, grup de percussió i piano i grup de guitarres, a més de les agrupacions corals.

I a la tarda, els alumnes més petits de l’escola van cantar a l’inauguració del Pessebre a la Porta Ferrada a partir de les 17h. Estava prevista la cantada acompanyada per una xocolatada!

Seguint amb els concerts de Nadal, va tocar el torn als alumnes de l’escola de Castell-Platja d’Aro. Va tenir lloc el 20 de desembre i per a l’ocasió, ens vàrem desplaçar a l’església de Castell d’Aro, un bon marc per fer un concert en època nadalenca. En aquest concert també hi va participar la coral de la Vall d’Aro finalitzant l’acte amb un cant comú.

L’últim acte de l’any va anar a càrrec dels grups de sensibilització musical a teatre auditori municipal. Enguany es va presentar el Tió viatger. Una història de música i ball acompanyada per imatges i una veu en off que ens explicava l’argument. Va ser tot un èxit!

Com veieu, l’activitat de l’escola va ser frenètica durant el mes de desembre però encara ens va quedar energia per a participar a la Rua dels Reis d’Orient! Els alumnes de vent i percussió van acompanyar la rua per tot el recorregut i van acabar la seva actuació a l’arc de Sant Benet.

Categories:

Tags: